Chiropractie Leiden - Rooseveltstraat 2u - 2321 BM Leiden - Telefoon: (071) 512 77 88 - info@chiropractieleiden.nl

De praktijk

 

Sinds 1990 begeleidt Chiropractie Leiden mensen naar optimale gezondheid door iedereen de best mogelijke chiropractische zorg te bieden. Dit doen wij door onze wetenschappelijk kennis en praktijkervaring te delen en vanuit ons hart. Kwaliteit en dienstverlening staan bij ons voorop.

Vanuit deze visie benaderen wij iedereen als een uniek mens en nemen chiropractoren bij Chiropractie Leiden de nodige tijd om een uitvoerig lichamelijk onderzoek te verrichten, een diagnose te stellen en vervolgens samen met u een behandelschema te bespreken.

Dankzij onze bekwaamheid in verschillende chiropractische technieken en de specialisatie in chiropractische functionele neurologie kunnen wij de chiropractische zorg bieden die bij u past. Omdat wij ons niet uitsluitend houden bij de manifestatie van het probleem maar ons liever richten tot de kern van de aandoening,  zullen wij tijdens de behandeling veelal ook houding, voeding en beweging aanspreken. Chiropractie is een academische opleiding die zonder medicijnen de balans in het zenuwstelsel van de mens nastreeft. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Onze behandelingen worden aangevuld met 'thema-uurtjes' waarin vakbekwame teamleden worden ingezet om de samenwerking tussen patiënt(e) en behandelaar te versterken en ervoor te zorgen dat een goede gezondheid behouden wordt als er geen klachten meer zijn.

Tenslotte is goed contact tussen Chiropractie Leiden en de specialisten, huisartsen, therapeuten en sportscholen van de regio een belangrijk uitgangspunt van de praktijk, omdat een multidisciplinaire aanpak voor een patiënt(e) tot het snelste herstel leidt.

 

De chiropractoren


Jeroen Postma
werd in Engeland geboren – uit Nederlandse ouders – en groeide op in Amerika. Hier studeerde hij chiropractie aan het Northwestern College of Chiropractic in Minneapolis, Minnesota.

In 1988 kwam hij naar Nederland om kennis te maken met zijn oorsprong. Hij was in een groepspraktijk te Heemstede werkzaam tot 1990, waarna hij in september van dat jaar zijn eigen praktijk opende in Leiden.

Jeroen Postma heeft een post-academische graad in chiropractische functionele neurologie (DACNB). Deze opleiding stelt chiropractoren in staat, binnen hun beroepsveld, patiënten met bepaalde neurologische aandoeningen meer doelgericht te behandelen. 

Verder is Jeroen Postma docent en medeoprichter van Brain & Neuroplasticity, een entiteit dat nascholingscursus verschaft in functionele neurologie, aan collega chiropractoren.

 

Jacques Botes verhuisde deze zomer, samen met echtgenote Irene, vanuit Zuid-Afrika naar Nederland.

Per 1 oktober 2017 nam hij de praktijk over van chiropractor Tom Claykens en versterkte hij team Chiropractie Leiden.

De heer Botes is een fervent wielrenner en het is wellicht niet toevallig dat hij voor Nederland koos om een nieuw leven op te bouwen.

Tot zijn verhuizing is Jacques Botes in Durban (Zuid-Afrika) werkzaam als chiropractor. Hij werd opgeleid aan de Durban University of Technology (DUT). 

Naast chiropractie, heeft Jacques Botes bewegingswetenschappen gestudeerd. Hij is daarom altijd erg betrokken geweest bij sportverenigingen en daardoor goed bekend met sportblessures.

Wij heten Jacques Botes en zijn echtgenote Irene welkom in Nederland en in het team van Chiropractie Leiden.

Chiropractor Jacques Botes zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag praktijk voeren. Ook zal hij één keer per maand op zaterdagochtend medepraktijk voeren.

 

Tine Tilborghs heeft Belgische nationaliteit en studeerde aanvangkelijk kinésitherapie (de Vlaamse tegenhanger van fysiotherapie) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Toen ze later via een familielid in aanraking kwam met chiropractie, besloot ze haar behandelingsaanpak te verbreden en vertrok ze naar Engeland om daar de masteropleiding tot chiropractor te volgen aan de Anglo European College of Chiropractic (AECC) te Bournemouth, Engeland.

Tine voert praktijk op dinsdagen en zaterdagochtend.

 

Yunju Lee is in Zuid-Korea geboren maar woonde vóór haar komst naar Nederland, lange tijd in Engeland, waar zij werkzaam was als chiropractor in Leicester.

Mevrouw Lee is in het verleden vaak in Nederland geweest. Ze werd verliefd op dit land en besloot een tijdje geleden dat hier haar plek moest worden.

Mevrouw Yunju Lee komt het team van Chiropractie Leiden versterken om samen met mevrouw Tine Tilborghs de praktijkuren voor kinderen uit te breiden.

Chiropractor Lee's aandacht gaat uit naar (zwangere) vrouwen, baby's en kinderen. 

Mevrouw Yunju Lee voert praktijk op woensdag, vrijdag en zaterdag.

 

 

 

 

 

De diëtiste

 

Gewicht maar ook ontstekingen spelen een belangrijke rol bij veel aandoeningen en bij het verouderingsproces van het lichaam.

 

Bij bepaalde klachten zal uw chiropractor bij Chiropractie Leiden u daarom aanraden een diëtiste te raadplegen. Het chemisch aspect van het lichaam is immers tenminste even belangrijk tijdens de behandeling en preventie als de aanpak van biomechanische- en/of neurologische klachten.

 

Chiropractie Leiden heeft topdiëstistes in huis! Reineke Koldewijn-Erdbrink gelooft echter niet in 'diëten' en 'snelle oplossingen'. Afhankelijk van de indicatie en uw eigen wensen kan zij u begeleiden bij het aanpassen van uw voedingsgedrag om gezonder, vitaler en energieker te worden en te blijven. Daarnaast is ze gespecialiseerd in allergieën.

 

Reineke Koldewijn-Erdbrink is een diëtiste van deze tijd. Ze handt niet volgens een specifieke 'schijf' en zal u ook niet onderwerpen aan het tellen van calorieën. Har aanpak tot voeding is modern en in lijn met de meest recente onderzoeken.

 

 

De ondersteuning

 

Onze behulpzame praktijkondersteuners staan u graag te woord. Bij hen kunt u terecht voor het maken van afspraken, maar ook voor algemene vragen over chiropractie of uw behandelingsverloop.
Allen hebben ruime ervaring in de gezondheidszorg en de dienstverlenende sector. Ze zijn professionals met verstand van mensen.

Uw privacy en uw persoonsgegevens

(GDPR, als gevolg van de European Privacy Regulation 2016/679)

Chiropractie Leiden gebruikt patiëntengegevens alleen voor het doel waarvoor de gegevens zijn opgeslagen. Chiropractie Leiden deelt patiëntengegevens niet met derden, tenzij dit voor het opslagdoel nodig is. Chiropractie Leiden bewaart patiëntengegevens niet langer dan nodig is op basis van het opslagdoel van de gegevens. Chiropractie Leiden houdt met alle mogelijke middelen en maatregelen patiëntengegevens veilig voor inzage van onbevoegden. Chiropractie Leiden vraagt toestemming aan de patiënten voor het opslaan van persoonsgegevens, als er geen behandelcontract gesloten is. Chiropractie Leiden informeert patiënten over de rechten van de patiënt ten aanzien van zijn persoonsgegevens. Chiropractie Leiden informeert haar patiënten over het doel van de verwerking van persoonsgegevens. Chiropractie Leiden informeert patiënten indien Chiropractie Leiden bijzondere handelingen met de persoonsgegevens gaat verrichten.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08:00-12:00 uur en van 13:00-17:00 uur. Zaterdag: 09:00-13:00 uur.