Chiropractie Leiden - Rooseveltstraat 2u - 2321 BM Leiden - Telefoon: (071) 512 77 88 - info@chiropractieleiden.nl

De praktijk

 

Sinds 1990 begeleidt Chiropractie Leiden mensen naar optimale gezondheid door iedereen de best mogelijke chiropractische zorg te bieden. Dit doen wij door onze wetenschappelijk kennis en praktijkervaring te delen en vanuit ons hart. Kwaliteit en dienstverlening staan bij ons voorop.

Vanuit deze visie benaderen wij iedereen als een uniek mens en nemen chiropractoren bij Chiropractie Leiden de nodige tijd om een uitvoerig lichamelijk onderzoek te verrichten, een diagnose te stellen en vervolgens samen met u een behandelschema te bespreken.

Dankzij onze bekwaamheid in verschillende chiropractische technieken en de specialisatie in chiropractische functionele neurologie kunnen wij de chiropractische zorg bieden die bij u past. Omdat wij ons niet uitsluitend houden bij de manifestatie van het probleem maar ons liever richten tot de kern van de aandoening,  zullen wij tijdens de behandeling veelal ook houding, voeding en beweging aanspreken. Chiropractie is een academische opleiding die zonder medicijnen de balans in het zenuwstelsel van de mens nastreeft. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Onze behandelingen worden aangevuld met 'thema-uurtjes' waarin vakbekwame teamleden worden ingezet om de samenwerking tussen patiënt(e) en behandelaar te versterken en ervoor te zorgen dat een goede gezondheid behouden wordt als er geen klachten meer zijn.

Tenslotte is goed contact tussen Chiropractie Leiden en de specialisten, huisartsen, therapeuten en sportscholen van de regio een belangrijk uitgangspunt van de praktijk, omdat een multidisciplinaire aanpak voor een patiënt(e) tot het snelste herstel leidt.

 

De chiropractoren


Jeroen Postma
werd in Engeland geboren – uit Nederlandse ouders – en groeide op in Amerika. Hier studeerde hij chiropractie aan het Northwestern College of Chiropractic in Minneapolis, Minnesota.

In 1988 kwam hij naar Nederland om kennis te maken met zijn oorsprong. Hij was in een groepspraktijk te Heemstede werkzaam tot 1990, waarna hij in september van dat jaar zijn eigen praktijk opende in Leiden.

Jeroen Postma heeft een post-academische graad in chiropractische functionele neurologie (DACNB). Deze opleiding stelt chiropractoren in staat, binnen hun beroepsveld, patiënten met bepaalde neurologische aandoeningen meer doelgericht te behandelen. 

Verder is Jeroen Postma docent en medeoprichter van Brain & Neuroplasticity, een entiteit dat nascholingscursus verschaft in functionele neurologie, aan collega chiropractoren.

 

Tom Claykens  heeft de Belgische nationaliteit, behaalde de titel van Master Chiropractic Sciences aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC ) te Bournemouth en is daarnaast ook nog in het bezit van een Master in Bewegingswetenschappen (Katholieke Universiteit Leuven). 

Verder is ook Tom Claykens gediplomeerd in chiropractische functionele neurologie (DACNB), post-academische graad die hij, net als zijn collega Jeroen Postma, behaalde aan het prestigieuze Carrick Institute (VS). Samen met Jeroen Postma, is Tom Claykens tevens docent van de Brain & Neuroplasticity grope, dat nacholingscursus organiseert in functionele neurologie.

 

Tine Tilborghs heeft Belgische nationaliteit en studeerde aanvangkelijk kinésitherapie (de Vlaamse tegenhanger van fysiotherapie) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Toen ze later via een familielid in aanraking kwam met chiropractie, besloot ze haar behandelingsaanpak te verbreden en vertrok ze naar Engeland om daar de masteropleiding tot chiropractor te volgen aan de Anglo European College of Chiropractic (AECC) te Bournemouth, Engeland.

Tine voert praktijk op dinsdagen en zaterdagochtend.

 

 

 

 

De diëtiste

 

Gewicht maar ook ontstekingen spelen een belangrijke rol bij veel aandoeningen en bij het verouderingsproces van het lichaam.

 

Bij bepaalde klachten zal uw chiropractor bij Chiropractie Leiden u daarom aanraden een diëtiste te raadplegen. Het chemisch aspect van het lichaam is immers tenminste even belangrijk tijdens de behandeling en preventie als de aanpak van biomechanische- en/of neurologische klachten.

 

Chiropractie Leiden heeft topdiëstistes in huis! Reineke Koldewijn-Erdbrink gelooft echter niet in 'diëten' en 'snelle oplossingen'. Afhankelijk van de indicatie en uw eigen wensen kan zij u begeleiden bij het aanpassen van uw voedingsgedrag om gezonder, vitaler en energieker te worden en te blijven. Daarnaast is ze gespecialiseerd in allergieën.

 

Reineke Koldewijn-Erdbrink is een diëtiste van deze tijd. Ze handt niet volgens een specifieke 'schijf' en zal u ook niet onderwerpen aan het tellen van calorieën. Har aanpak tot voeding is modern en in lijn met de meest recente onderzoeken.

 

 

De ondersteuning

 

Onze behulpzame praktijkondersteuners staan u graag te woord. Bij hen kunt u terecht voor het maken van afspraken, maar ook voor algemene vragen over chiropractie of uw behandelingsverloop.
Allen hebben ruime ervaring in de gezondheidszorg en de dienstverlenende sector. Ze zijn professionals met verstand van mensen.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08:00-12:00 uur en van 13:00-17:00 uur. Zaterdag: 09:00-13:00 uur.