Chiropractie Leiden - Rooseveltstraat 2u - 2321 BM Leiden - Telefoon: (071) 512 77 88 - info@chiropractieleiden.nl

De praktijk

 

Sinds 1990 begeleidt Chiropractie Leiden mensen naar optimale gezondheid door iedereen de best mogelijke chiropractische zorg te bieden. Dit doen wij door onze wetenschappelijk kennis en praktijkervaring te delen en vanuit ons hart. Kwaliteit en dienstverlening staan bij ons voorop.

Vanuit deze visie benaderen wij iedereen als een uniek mens en nemen chiropractoren bij Chiropractie Leiden de nodige tijd om een uitvoerig lichamelijk onderzoek te verrichten, een diagnose te stellen en vervolgens samen met u een behandelschema te bespreken.

Dankzij onze bekwaamheid in verschillende chiropractische technieken en de specialisatie in functionele neurologie, kunnen wij de chiropractische zorg bieden die bij u past. Omdat wij ons niet uitsluitend houden bij de manifestatie van het probleem maar ons liever richten tot de kern van de aandoening,  zullen wij tijdens de behandeling veelal ook houding, voeding en beweging aanspreken. Chiropractie is een academische opleiding die zonder medicijnen de balans in het zenuwstelsel van de mens nastreeft. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Onze behandelingen worden aangevuld met 'thema-uurtjes' waarin vakbekwame teamleden worden ingezet om de samenwerking tussen patiënt(e) en behandelaar te versterken en ervoor te zorgen dat een goede gezondheid behouden wordt als er geen klachten meer zijn.

Tenslotte is goed contact tussen Chiropractie Leiden en de specialisten, huisartsen, therapeuten en sportscholen van de regio een belangrijk uitgangspunt van de praktijk, omdat een multidisciplinaire aanpak voor een patiënt(e) tot het snelste herstel leidt.

 

De chiropractoren


Jeroen Postma
werd in Engeland geboren – uit Nederlandse ouders – en groeide op in Amerika. Hier studeerde hij chiropractie aan het Northwestern College of Chiropractic in Minneapolis, Minnesota.

In 1988 kwam hij naar Nederland om kennis te maken met zijn oorsprong. Hij was in een groepspraktijk te Heemstede werkzaam tot 1990, waarna hij in september van dat jaar zijn eigen praktijk opende in Leiden.

Jeroen Postma heeft nascholing gedaan in de functionele neurologie. Deze opleiding stelt chiropractoren in staat, binnen hun beroepsveld, patiënten met bepaalde neurologische aandoeningen meer doelgericht te behandelen. Hij is gediplomeerd bij het Carrick Institute (USA).

Verder is Jeroen Postma docent van de opleiding chiropractie aan het Barcelona College of Chiropractic (BCC).

 

 

Tom Claykens  heeft de Belgische nationaliteit, behaalde de titel van Master Chiropractic Sciences aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC ) te Bournemouth en heeft daarnaast ook nog een master in bewegingswetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens zijn verblijf in Engeland heeft hij praktijkervaring opgedaan, maar ook als college assistent voor de AECC gewerkt.

Tegenwoordig assisteert Tom Claykens de colleges van chiropractor Jeroen Postma aan het Barcelona College of Chiropractic (BCC).

Verder specialiseert Tom Claykens zich in de functionele neurologie en is gediplomeerd door het Carrick Institute (USA).

 

Rebecca Oliver versterkt per 1 maart 2013 de team van Chiropractie Leiden. Deze vrouwelijke chiropractor heeft Engelse nationaliteit en is opgeleid aan de Anglo European College of Chiropractic (AECC) te Bournemouth, Engeland.

Rebecca Oliver woont al een tijd in Nederland, beheerst de Nederlandse taal volkomen en voelt zich in Leiden volledig thuis.

Oud en jong zijn in goede handen bij Rebecca Oliver, ook al gaat haar persoonlijke interesse uit naar de begeleiding van baby’s, aanstaande moeders, vrouwen en kinderen. Net zoals haar collega’s Jeroen Postma en Tom Claykens, specialiseert Rebecca Oliver zich in functionele neurologie bij het Carrick Institute.

Rebecca Oliver is geschoold in een reeks van (manipulatieve) technieken die ze naargelang de leeftijd en klacht van de patiënt(e) aanpast.

Rebecca Oliver zal op dinsdagen en donderdagen spreekuur houden. Verder zal ze de praktijkvoering van zaterdagochtend met haar collega’s delen.

 

De diëtiste

 

Gewicht maar ook ontstekingen spelen een belangrijke rol bij veel aandoeningen en bij het verouderingsproces van het lichaam.

 

Bij bepaalde klachten zal uw chiropractor bij Chiropractie Leiden u daarom aanraden een diëtiste te raadplegen. Het chemisch aspect van het lichaam is immers tenminste even belangrijk tijdens de behandeling en preventie als de aanpak van biomechanische- en/of neurologische klachten.

 

Sinds kort heeft Chiropractie Leiden een topdiëstiste in huis! Reineke Koldewijn-Erdbrink gelooft echter niet in 'diëten' en 'snelle oplossingen'. Afhankelijk van de indicatie en uw eigen wensen kan zij u begeleiden bij het aanpassen van uw voedingsgedrag om gezonder, vitaler en energieker te worden.

 

Reinke Koldewijn-Erdbrink is een diëtiste van deze tijd. Ze handelt niet volgens een specifieke 'schijf' en zal u ook niet onderwerpen aan het tellen van calorieën. Haar aanpak tot voeding is modern en in lijn met de meest recente onderzoeken.

 

 

De ondersteuning

 

Onze behulpzame praktijkondersteuners staan u graag te woord. Bij hen kunt u terecht voor het maken van afspraken, maar ook voor algemene vragen over chiropractie of uw behandelingsverloop.
Allen hebben ruime ervaring in de gezondheidszorg en de dienstverlenende sector. Ze zijn professionals met verstand van mensen.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08:00-12:00 uur en van 13:00-17:00 uur. Zaterdag: 09:00-13:00 uur.